Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@02:40:31 GMT

قرص کافئین بهتر است یا قهوه؟

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۰۴۲۰

قرص کافئین بهتر است یا قهوه؟

دوز داروی کافئین مقایسه قرص کافئین با قهوه قهوه فواید قرص کافئین عوارض و علائم اوردوز کافئین موارد منع مصرف قرص کافئین

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ کافئین دارویی است که به عنوان یک محرک در سیستم عصبی مرکزی دخالت می کند و به طور طبیعی در گیاهانی مانند دانه قهوه و برگ های چای یافت می شود. قرص کافئین و مکمل آن از کافئین تولید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از این قرص ها حاوی کافئین طبیعی یا عصاره کافئین هستند و بعضی دیگر تحت عملکرد های شیمیایی و مصنوعی قرار می گیرند. قرص های کافئین شبیه به پودر خالص کافئین نیستند و در واقع یک ماده شل تر می باشند.

قرص های کافئین می توانند فواید کافئین را در بدن ایجاد کنند. اکثر افراد می توانند از آن ها استفاده کنند اما گاهی اوقات در زمان هایی که به مقدار زیاد مصرف شود، باعث آسیب رسانی خواهند بود. به همین دلیل باید مراقب باشید.

دوز داروی کافئین

    قرص های کافئین بین دوز های100 الی 200 گرمی در دسترس هستند که تقریبا به اندازه یک فنجان قهوه می باشد.

    معمولاً هر وعده یک الی دو بسته به دستورالعمل که پزشک گفته است، مصرف می شود.

    بعضی از قرص های کافئین در زمان های خاصی موثر هستند.

    بعضی از آن ها نیز به یک باره روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارند و حتماً باید دستورالعمل روی بسته بندی را مطالعه کنید و کمتر یا بیشتر از آن استفاده نکنید.

    مصرف کافئین بیش از 400 میلی گرم در روز برای بعضی از افراد انتخاب امن و بی خطری است. البته بعضی از افراد به جای مصرف قرص های کافئین از نوشیدنی های دیگری استفاده می کنند که آن ها هم حاوی کافئین هستند، مثل نوشابه انرژی زا، چای، هات چاکلت، پروتئین بار، چاکلت بار.

    بعضی از دارو ها و مکمل ها حاوی کافئین هستند، پس حتما باید برچسب روی آن ها را به دقت مطالعه کنید.

مقایسه قرص کافئین با قهوه

قرص های کافئین معمولاً یک شبه تاثیر خود را می گذارند.

بعضی از افراد ترجیح می دهند قهوه استفاده کنند تا این که قرص کافئین بخورند اما بعضی دیگر کاملاً برعکس هستند. مثلاً:

افرادی که مزه قهوه را دوست ندارند و درصورتی قهوه می خورند که سرشار از شکر باشد که در نتیجه آن ها را چاق می کند، ترجیح می دهند از قرص کافئین استفاده کنند و انرژی خود را از این طریق افزایش دهند.

قهوه اسیدی است و ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند و در نتیجه می تواند باعث سوزش معده شود؛ مخصوصاً اگر قهوه سیاه می خورید. قرص کافئین اسید را از بین می برند اما کافئین خودش علائم رفلاکس را در بعضی از افراد افزایش خواهد داد.

در مطالب خواص و عوارض قهوه در بخش های قبلی بهداشت و سلامت نمناک خواندید که قهوه حاوی بسیاری از اجزای دیگر اضافه شده به کافئین است که شامل روغن های قهوه است که ممکن است کلسترول را در بعضی افراد افزایش دهد.

قهوه

افرادی که مقدار زیادی قهوه می خورند، معمولاً با این مشکل مواجه می شوند اما قرص کافئین فقط خود کافئین است و حاوی روغن قهوه نیست.

کافئین یک ماده ادرار آور است و هم قرص کافئین و هم قهوه ممکن است میزان ادرار را در فرد افزایش دهند.

بعضی از افراد باید بعد از مصرف آن مدام دستشویی بروند اما در صورتی که قهوه بخورند، وضعیت آن ها بدتر می شوند و در نتیجه این قرص را انتخاب می کنند.

معمولا زیاده روی در مصرف قرص کافئین راحت تر از زیاده روی در مصرف یک فنجان قهوه است.

در نتیجه ممکن است بعضی از افراد در اثر استفاده از قرص کافئین اوردوز کنند.

فرقی ندارد که کدام یک از موارد را انتخاب می کنید، در هر صورت باید تعادل را در نظر داشته باشید.

فواید قرص کافئین

قرص های کافئین احتمال ابتلا به بعضی از بیماری های خاص و سرطان را کاهش می دهند. همچنین ممکن است به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل کنند. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز نیز است که اثر کافئین را بعد از کوتاه مدت نشان می دهد و همچنین ممکن است فواید کوتاه مدتی شامل موارد زیر داشته باشد:

    کاهش سر درد

    افزایش سریع انرژی

    کاهش افسردگی

    کاهش یبوست

    توانایی بیدار ماندن و تمرکز ذهنی بالا

    بهبود وضعیت حافظه

    بهبود وضعیت عملکردی ورزشکاران

کاهش سردرد و بهبود حافظه

عوارض جانبی قرص کافئین

اگر قرص کافئین را متعادل مصرف نکنید و در مصرف آن زیاده روی کنید، احتمالاً مشکلاتی را به همراه خواهد داشت که شامل موارد زیر است:

    سر درد و رفلاکس اسید

    بیماری های مربوط به معده

    اسهال

    کاهش جذب کلسیم

    ضعف استخوان ها

    ضربان قلب بالا

    تپش قلب

    فشار خون بالا

    سرگیجه

    بی خوابی

    کلافگی

    درد عضلانی

    سقط جنین و کاهش باروری در مردان و زنان

عوارض و علائم اوردوز کافئین

کافئین اگر بیش از حد کافئین استفاده کنید اوردوز خواهید کرد و مقدار زیاد آن سمی است و گاهی اوقات نیز ممکن است کشنده باشد معمولاً علائم آن شامل موارد زیر است:

    تپش قلب و تشنج

    ناتوانی در جهت یابی

    بی حسی

    ناآرامی

    ناتوانی در نشستن

    سطح بالای تشنگی

    احساس پرش در بدن

    تب

    اسهال

    سر درد

    ضعف

اسهال

موارد منع مصرف قرص کافئین

افرادی که شرایط عنوان شده در ادامه ی این بخش از سلامت نمناک را دارند، نباید از این قرص ها استفاده کنند:

    حساسیت به کافئین

    فشار خون بالا

    بیماری قلبی یا تپش قلب

    کودکان و نوجوانان

    خانم ها و آقایانی که قصد بارداری دارند

    خانم های باردار

    افراد مبتلا به بیماری رفلاکس معده

منبع: نمناک این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قهوه کافئین قرص کافئین قرص های کافئین بعضی از افراد استفاده کنند قرص کافئین مصرف قرص قرص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۰۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۸۷ نفر با قارچ‌های وحشی خبر داد و گفت: قارچ‌های وحشی انواع مختلفی دارد، بعضی سمی و کُشنده است و بعضی دیگر سمی نیست، در این بین نکته مهم این است که از ظاهر قارچ‌ها مشخص نمی‌شود که که سمی است یا خیر؟ بنابراین افراد باید از مصرف آن خودداری کنند.

حسن نوری ساری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه قارچ‌های وحشی صنعتی تولید نمی‌شود، اظهار کرد: قارچ‌های وحشی انواع مختلفی دارد، بعضی سمی و کُشنده است و بعضی دیگر سمی نیست، در این بین نکته مهم این است که از ظاهر قارچ‌ها مشخص نمی‌شود که که سمی است یا خیر؟ بنابراین افراد باید از مصرف قارچ‌هایی که در طبیعت روییده خودداری کنند.

وی با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ‌های وحشی افزود: تاکنون ۸۷ نفر مسمومیت شدید داشتند، بنابراین مهم است که افراد مراقبت کنند و در طبیعت از قارچ‌های وحشی به عنوان خوراکی استفاده نکنند، همچنین سم قارچ‌های وحشی با گرم‌کردن، پختن و کباب کردن از بین نمی‌رود و لازم است بدانیم که علائم مسمومیت در افراد نیز متفاوت است.

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور گفت: مصرف بدترین نوع قارچ وحشی باعث بروز علائمی از جمله اسهال و استفراغ می‌شود، در مواردی که مصرف قارچ‌های وحشی سبب بروز علائم گوارشی می‌شود، ممکن است علائم در ساعات ابتدایی پس از مصرف بروز کند که در این حالت بیماری خفیف است و سم از دستگاه گوارش وارد بدن نمی‌شود، اما مواردی که افراد پنج ساعت پس از مصرف دچار علائم گوارشی می‌شوند، به احتمال زیاد سم خطرناکی به نام آماتوکسین وارد بدن شده است و باعث آسیب شدید به کبد می‌شود و افراد جان خود را از دست می‌دهند.

نوری ساری خاطرنشان کرد: اگر افراد قارچ را در طبیعت به اشتباه مصرف کردند، در نیم ساعت اول بهترین اقدام این است که استفراغ کنند تا قارچ‌ها از بدن خارج شود و اگر علائم دیگری داشتند، باید هر چه سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه قارچ جادویی بسیار خطرناک است و باعث تشنج و تغییر شخصیت می‌شود، تصریح کرد: این قارچ‌ها باعث توهم و هذیان می‌شود، سقوط از ارتفاع و صدمه به دیگران از تبعات مصرف قارچ جادویی است، مهم است که افراد پس از مصرف به مراکز درمانی مراجعه کنند تا هر چه سریع‌تر اقدامات درمانی لازم برای فرد انجام شود.

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: افراد اگر پس از مصرف قارچ آمانیتا که حاوی سم آماتوکسین است، فوری درمان شوند، مسمومیت کبدی کاهش می‌یابد، اما به طور کامل از بین نمی‌رود، البته اگر درمان به خوبی و به موقع انجام شود، عوارض کمتری بیمار را درگیر خواهد کرد.

نوری ساری گفت: بعضی قارچ‌های توهم‌زا، سمیت کبدی و گوارشی نیز دارد و با علائم گوارشی همراه است و کبد را نیز درگیر می‌کند، در بعضی انواع قارچ‌ها، پس از مصرف قارچ‌ها افراد تعریق، آبریزش بینی و افزایش خلط را تجربه می‌کنند، این علائم بیشتر با مصرف قارچ موسکارینی در افراد بروز می‌کند.

وی تاکید کرد: در صورت مصرف قارچ موسکارینی اگر به موقع به مراکز درمانی مراجعه شود، درمان موفقیت‌آمیز است و نمونه دیگری از قارچ‌ها علائمی از جمله برافروختگی، افزایش ضربان قلب، تب بالا و هایپرترمی و علائم گرمازدگی شدید را سبب می‌شود، البته گستره قارچ‌های وحشی بسیار متنوع است و توصیه می‌شود که افراد به هیچ وجه از قارچ‌های وحشی استفاده نکنند.

کد خبر 751603

دیگر خبرها

  • این میوه را می‌توان جایگزین قهوه کرد
  • چرا نباید قهوه ناشتا بخوریم؟
  • با این روش‌ها در فصل بهار سرما نمی‌خورید
  • هر روز قهوه بخوریم یا نه؟
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند